Over de Inter Sprint Groep

De bandenbranche is continue in beweging. Als je daarin een rol van betekenis wilt blijven spelen moet je niet alleen anticiperen op veranderingen in de markt maar ook bereid zijn om proactief je concepten en strategieën bij te sturen met behoud van de eigen bedrijfskernwaarden. Nieuwe wegen durven inslaan. Dat maakt het verschil.

Wij bieden onze klanten de grootste eigen voorraad banden van Europa. Onze meer dan indrukwekkende voorraad omvat uiteraard alle bekende A-merken. Daarnaast leveren wij een aantal Europese ‘Exclusive brands’ en ‘Private labels’ geproduceerd door gerenommeerde bandenfabrikanten.

Onze klanten zijn onze partners. Samen zoeken naar de juiste marktstrategieën en assortimentssamenstellingen, gebaseerd op de gezamenlijke markt- en productkennis. Daarnaast bieden wij professionele ICT oplossingen en creatieve marketingondersteuning.

Mede door onze visie en durf om actief te anticiperen zijn wij de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot Europa’s grootste distributeur van auto- en truckbanden.

Hoe het allemaal begon

De eerste stapels banden staan op de stoep in Rotterdam. De eerste leveringen vinden plaats.

Inter-Sprint gaat (inter)nationaal

In Strijen worden eigen, grote magazijnen ingericht. Onder de naam Inter-sprint worden vanuit deze locatie steeds meer bedrijven in Nederland voorzien van banden maar ook worden de eerste containers met banden aan het buitenland geleverd.

Inter-Sprint is klaar voor de toekomst

Inter-Sprint is uitgegroeid tot de grootste bandendistributeur van Europa. Op industrieterrein Moerdijk is een indrukwekkend complex ontstaan van kantoren, magazijnen en containeropslag en -overslag.

Inter-Tyre, voor licht metalen velgen

Bij banden horen velgen. Inter-Tyre is dé specialist op het gebied van lichtmetalen velgen en is leverancier van bedrijven die opereren binnen de (inter)nationale automotive supply chain.

WheelTyre, voor band- wielcombinaties

WheelTyre is gespecialiseerd in het leveren van grote aantallen band-velg combinaties. Met een volledig automatische montagemachine kunnen grote aantallen compleet gemonteerde sets snel via de auto-importeurs aan de merkdealers geleverd worden.

Regionale leveringen met Banden Express

Banden Express is een lokaal opererende banden- en velgengroothandel met een landelijk dekkend netwerk die meerdere keren per dag banden en velgen levert aan de autodealers en universele garagebedrijven.

De Sprint, al meer dan 50 jaar in Rotterdam

De Sprint is een retailbedrijf met meerdere vestigingen in de regio Groot Rotterdam. Van oudsher kunnen consumenten hier terecht voor banden en velgen. Maar ze doen veel meer. De Sprint is uitgegroeid tot hét adres voor totaalonderhoud van de auto.

Velgenwereld, dé specialist

Velgenwereld is onderdeel van de retailketen en voor de consument dé specialist op het gebied van banden, lichtmetalen velgen en compleet gemonteerde sets. Maar ook voor totaalonderhoud van de auto kan men hier terecht.

Autostop, voor totaalonderhoud

De naam zegt het eigenlijk al. Autostop is dé specialist voor totaalonderhoud van alle auto’s ongeachte het merk, type of prijsklasse. Van APK tot een dealer merkbeurt, u kunt hier terecht voor alle onderhouds- en/of reparatiewerkzaamheden.

Inter-Sprint Banden - All rights reserver Ⓒ 2022